Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΑ "ΛΙΒΑΔΑΚΙΑ-ΠΑΛΑΙΟΞΑΡΙΟΥ"

Φωτογραφία Θαν.Παπαχαραλάμπους 2008
(το ξενοδοχείο ευρίσκεται επάνω αριστερά στη φωτογραφία, ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ).

Παλαιοξάρι: Μια επένδυση που αλλάζει τo xωριό μας, στα "Λιβαδάκια"

30 χιλιόμετρα απ’ τη Ναύπακτο, στο χωριό Παλαιοξάρι του Δήμου Ευπαλίου, στη θέση "Λιβαδάκια" βρίσκεται υπό κατασκευή μια ξενοδοχειακή μονάδα-προπονητικό κέντρο που αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στον τουριστικό χάρτη της ευρύτερης περιοχής.
Ανηφορίζοντας τα 3 χιλιόμετρα χωματόδρομου που χωρίζουν το Παλαιοξάρι απ’ το ξενοδοχείο και έχοντας ακούσει πολλά γι’ αυτό, ομολογούμε ότι κρατούσαμε μικρό καλάθι. Φτάνοντας όμως στο επίμαχο σημείο ανακαλύψαμε ότι τελικά και λίγα είχαμε ακούσει...Μια εντυπωσιακή σε μέγεθος αλλά πλήρως εναρμονισμένη με το περιβάλλον μονάδα, μας περίμενε να την ανακαλύψουμε. Κατά την διάρκεια της εκσκαφής για τη θεμελίωση, τα συνεργεία έπεσαν πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι πετρώματος, το οποίο απομακρύνθηκε προσωρινά για να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια ως εξωτερική επένδυση. Η χρησιμοποίηση ντόπιου υλικού συντελεί θετικά στην όσμωση της ανθρώπινης παρέμβασης με το περιβάλλον, ενώ η προσπάθεια ανάδειξης και προστασίας της φύσης είναι έκδηλη και στην αρχιτεκτονική φιλοσοφία της όλης κατασκευής.Για παράδειγμα, ο κλειστός χώρος στάθμευσης εξασφαλίζει ότι τα... πολύχρωμα τζιπ των επισκεπτών δεν θα μολύνουν αισθητικά, ενώ η θέα απ’ τη μεγάλη τζαμαρία που έχει προβλεφθεί στο χώρο υποδοχής (δείτε σχετική φωτογραφία) θυμίζει πίνακα – ωδή της ορεινής Ελλάδας.

Τα (ντόπια ως επί τω πλείστον) συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς καθώς τα 3.500 τετραγωνικά μέτρα του ξενοδοχείου αλλά και οι αρκετοί περιβάλλοντες χώροι θα πρέπει να είναι έτοιμα μέχρι τον Μάιο του 2009. Το ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει 50 συνολικά δωμάτια, όλα με τζάκι, και σε διάφορα στιλ: Με ένα ή δύο δωμάτια, με σοφίτα αλλά όλα με όμορφη θέα. Στους χώρους του ξενοδοχείου θα βρίσκει κανείς 2 εστιατόρια, 2 πισίνες (μια εσωτερική), χώρο SPA, αίθουσες συνεδριάσεων, βιβλιοθήκη, καταστήματα και παιδικές χαρές ενώ ξεχωριστό κομμάτι αποτελούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις που θα περιλαμβάνουν όλα τα αθλήματα, αν και το μπάσκετ αναμένεται να έχει την τιμητική του.

. Ιστορικό της επένδυσης
Ήταν Μάιος του 2006 όταν ο Τάσος Δελημπαλαταδάκης, ιδρυτής της εταιρίας εκπροσώπησης Ελλήνων καλαθοσφαιριστών Deltass, που σήμερα μανατζάρει μπασκετμπολίστες από όλο το κόσμο, ξεκινούσε τη θεμελίωση ενός ξενοδοχείου- αθλητικού κέντρου, 3 χιλιόμετρα μακριά απ’ το Παλαιοξάρι, στη θέση "Λιβαδάκια".

Σε μια έκταση 80 σχεδόν στρεμμάτων που αγόρασε στις πλαγιές του όρους Τρίκορφο και σε υψόμετρο που αγγίζει τα 1.000 μέτρα, ο κ. Δελημπαλατδάκης, γαμπρός στην περιοχή, οραματίστηκε ένα ξενοδοχείο στο οποίο θα μπορούν ομάδες μπάσκετ να πραγματοποιούν τις καλοκαιρινές τους προετοιμασίες. Παράλληλα, οι υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να προσελκύσουν επισκέπτες και τη χειμερινή σεζόν, διαμορφώνοντας νέες συνθήκες στον τουριστικό χάρτη της περιοχής.
Οι υψηλοί στόχοι οδήγησαν και σε υψηλό προϋπολογισμό, 5,5 εκ. Ευρώ το λιγότερο, για την εξασφάλιση των οποίων βοήθησε και ο αναπτυξιακός νόμος στον οποίον η επένδυση είναι ενταγμένη. Στήριξη όμως του εγχειρήματος υπάρχει τόσο απ’ την τοπική κοινωνία αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς. Μάλιστα ο δήμαρχος Ευπαλίου Τάσος Παγώνης παρακολουθεί στενά και με ιδιαίτερη ικανοποίηση την εξέλιξη των εργασιών, προσβλέποντας σε μια επένδυση που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής. Παράλληλα ο Δήμος κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να ξεπεραστούν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες και ο δασικός δρόμος μήκους 3ων χιλιομέτρων που συνδέει το Παλαιοξάρι με το ξενοδοχείο, να μεγαλώσει σε μήκος και να ασφαλτοστρωθεί . Για αυτό το σκοπό εκεί στο Ευπάλιο έχουν ήδη εξασφαλίσει πίστωση 250.000 ευρώ, ενώ σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ενέκριναν σύμβαση μεταξύ Δήμου και Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου ο Δήμος να μπει στα “χωράφια” του Δασαρχείου κατασκευάζοντας αυτός τον δρόμο.
“Θεωρώ αδιανόητο” είπε ο κ. Παγώνης, “ένας ιδιώτης να επενδύει στον τόπο μας συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και η τοπική αυτοδιοίκηση να κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Το λιγότερο που μπορούμε να του προσφέρουμε είναι μια ασφαλή και αξιοπρεπή πρόσβαση και ως δήμαρχος το έχω βάλει προσωπικό στοίχημα”. Οι εργασίες προχωρούν με εντυπωσιακό ρυθμό και αν όλα πάνε καλά το ερχόμενο καλοκαίρι το Παλαιοξάρι θα υποδεχθεί τις πρώτες ομάδες για καλοκαιρινή προετοιμασία, που, αν κρίνουμε απ’ τη δεδομένη σχέση του Δελημπαλαταδάκη με το παγκόσμιο επαγγελματικό μπάσκετ, μάλλον θα είναι αρκετές...

Αριθμοί
Εμβαδόν: 3.500 τμ-Δωμάτια: 50 (όλα με τζάκι)
Υπηρεσίες: 2 εστιατόρια, 2 πισίνες (μια εσωτερική) χώρος SPA, αίθουσες συνεδριάσεων, βιβλιοθήκη, καταστήματα, παιδική χαρά, αθλητικοί χώροι
Έτοιμο: Μάιος του 2009
Ύψος επένδυσης: 5,5 εκ ευρώ
Τα... “Τρία Πέντε Πηγάδια” της Δωρίδας! Έτοιμο τον Μάιο του 2009, στα Λιβαδάκια !
.-(εφημερ Ναυπάκτου Μιχ Ζυγορονίκου "το ΑΣΤΡΟ" )
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: