Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ευπαλίου

Στο Ευπάλιο σήμερα την 22η Μαΐου 2010 ημέρα Σάββατο και ώρα 09:00, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ευάγγελο Καραϊνδρο, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ευπαλίου, με μοναδικό θέμα ημερησίας διάταξης:
Πρόγραμμα Καλλικράτης «Δήμοι και Δημοτικές ενότητες».
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ενημέρωσε το σώμα για το έκτακτο της συνεδρίασης, σχετικά με την αιφνιδιαστική αλλαγή της έδρας του νέου Δήμου Δωρίδας από το Ευπάλιο στο Λιδωρίκι.
Στη συνεδρίαση προσκλήθηκε και παραβρεθήκαν : ο κ. Δήμαρχος, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Δημοτικών Συμβουλίων Δήμων Τολοφώνας & Βαρδουσίων, εκπρόσωποι κομματικών οργανώσεων, σύλλογοι και φορείς των Δήμων καθώς και δημότες της Δωρίδας.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο: ο κ. Δήμαρχος, οι επικεφαλής των Δημοτικών Συνδυασμών, Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων Τολοφώνας & Βαρδουσίων, εκπρόσωποι : Κομματικών οργανώσεων, συλλόγων και φορέων, καθώς και Δημότες Δωριείς οι οποίοι ανέπτυξαν τις θέσεις τους.
Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίσθηκε και ψηφίσθηκε το παρακάτω ψήφισμα :

Με πραξικοπηματική ενέργεια η ηγεσία του Υπουργείου, καταστρατήγησε τον δικό της Νόμο και μετέφερε την έδρα του Δήμου Δωρίδας από το Ευπάλιο στο Λιδορίκι .

Η ενέργεια αυτή είναι άδικη πραξικοπηματική και ύπουλη, λήφθηκε δε σε χρόνο που αφήνει ελάχιστα περιθώρια για διαβούλευση. Επίσης δεν προέκυψε από καμία συζήτηση διαβούλευση και πολύ περισσότερο από καμία απόφαση συλλογικού οργάνου της αυτοδιοίκησης ούτε της ΤΕΔΚ ούτε της ΚΕΔΚΕ. Προφανώς προέκυψε από συμφωνίες και συναλλαγές παρασκηνίου ή ακόμα χειροτέρα από πιέσεις, παραιτήσεις και εκβιασμούς.

Η συντριπτική πλειοψηφία των 3 από τους 4 Δήμους της Δωρίδας που συνενώνονται ζητούν να αποκατασταθεί η αδικία, αν λειτουργεί σ΄ αυτό τον τόπο η Δημοκρατία ή αξιοκρατία και η αρχή της πλειοψηφίας , αν θέλουμε ο νέος Δήμος να είναι λειτουργικός και να στηρίξει τους Δημότες του σε παραγωγικότητα και ανάπτυξη, αν είναι αλήθεια οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι πρέπει να αλλάξουμε σελίδα και να σταματήσουν τα μικροκομματικά και άλλα παράπλευρα συμφέροντα να ποδηγετούν και να δρομολογούν αποφάσεις κόντρα στη θέληση των πολιτών.

Η βουλευτής του Νομού Αφροδίτη Παπαθανάση να πάρει ξεκάθαρη θέση και αν αυτή εισηγήθηκε, όπως ανέφερε ο Υπουργός, για να αλλάξει η έδρα του Δήμου.

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επίσης να πάρει ξεκάθαρη θέση, αν επικροτεί την πραξικοπηματική ενέργεια όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του βουλευτής Χρήστος Ζώης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο οι Δημοτικοί Εκπρόσωποι, οι φορείς, οι Κομματικές οργανώσεις, και οι δημότες Δωριείς ενέκριναν το παραπάνω ψήφισμα και παρακαλούν να δοθεί σε όλους τους Δημότες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τοπικό τύπο κ.λ.π..

Για το Δημοτικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος


Ευάγγελος Αθ. Καραϊνδρος

.(ΠΗΓΉ, http://efpalio.wordpress.com )
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: